Vegan indische kokos kecap balletjes
• Bakje vegan gehakt (naturli minced of beyond meat gebruik ik)
• 1 grote ui
• 2 teentjes knoflook
• Halve theelepel ketumbar (korianderpoeder)
• 1 rode lombok (rode spaanse peper)
• Kokosroom
• kecap manis
• Zakje kokosrasp
• Margarine om te bakken
1. Doe de ui,knoflook en lombok in de blender en maal klein. Of snij heel fijn. Haal de zaadlijst uit de lombok als je liever niet pittig eet.
2. Meng het "gehakt" met 3 eetlepels kokosrasp, het uimengsel (2 eetlepels bewaren ervan voor later in de pan) en ketumbar.
3. Giet een scheutje kokosroom en kecap manis erbij. Zorg dat het mengsel niet te nat is, gooi er anders nog wat kokos bij.
4. Giet wat kokos in een bakje en zet apart.
5. Rol (niet te grote) balletjes en rol ze daarna door de kokos.
6. Doe wat margarine in de pan en bak de balletjes gaar. (12-15 minuten)
7. Gooi het overgevleven uimengsel erbij met een klein handje kokos en fruit even aan. Giet er daarna een scheutje kokosroom en een eetlepel kecap manis. Laat de saus even op zacht vuur pruttelen (3 minuten is voldoende)
Selamat makan!
Reactie plaatsen
Reacties