Ok ik weet dat ik normaal alleen indofood of fusionsnacks op deze pagina deel maar dit zelfverzonnen recept wilde ik met jullie delen:
Kip:
- 500 gr kip in stukken gesneden
- 2 eieren geklutst in een bakje
- bakje bloem
- bakje paneermeel gemixt met een paar eetlepels panko,1 tl kerriepoeder, 1 tl paprikapoeder, 1 tl zout en 2 tl knoflookpoeder
- pakje bacon, crispy bakken
- pakje wafels
- stroop
- handje selderij fijngesneden
- 1 L olie om in te bakken
Spruitjeswok:
- 500 gr spruitjes, gehalveerd
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
- blik cannellinibonen, uitgelekt en gewassen
- 2 el spicy carolina reaper olijfolie van De Samballerie
- bacon (die je al had gebakken voor bij de kip)
- stroop
Kip
1. Verwarm de frituurpan of een koekenpan met een laag olie.
2. Haal de kip eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel.
3. Bak de kip gaar en goudbruin.
4. Leg de kip op de wafel, doe er een beetje stroop over en kruimel er wat bacon en selderij over.
Spruitjeswok
1. Kook de spruitjes 5 minuten.
2. Verwarm de wok met de spicy olie.
3. Fruit de ui en knoflook.
4. Gooi de spruitjes erbij en wok 5 minuten.
5. Doe de tomaatjes erbij en bak nog 1 minuut door.
6. Doe de boontjes erbij, hussel en zet het vuur uit.
7. Schep op bord en strooi wat bacon erover, en een beetje stroop.
De wok kan warm of koud gegeten worden.
Selamat makan!
Reactie plaatsen
Reacties